Kruiden-parmezaankrans
1 brood
30 min bereidingstijd + 1 uur en 15 min rijzen
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
brood
Bereiding:
- Strooi 8 gram zout in een kom. Zeef de bloem erboven. Maak een kuiltje en strooi hierin de gist. Schenk 250 ml handwarm water en 2 eetlepels olijfolie rond de rand en kneed met de keukenmachine, de mixer of met de hand tot een soepel deeg.
- Vorm er een bal van en laat het deeg in de kom afgedekt met vershoudfolie 1 uur rijzen. Hak intussen de kruiden fijn. Meng de fijngehakte kruiden met de laatste eetlepel olijfolie en de rösti. Breng op smaak met zout en peper.
- Druk het deeg plat en rol het uit tot een lange lap van 55 x 15 cm. Verdeel de kruidenrösti over het deeg. Rasp de Parmezaanse kaas erboven.
- Rol het deeg vanaf de lange kant op. Halveer de rol in de lengte. Draai de deegstrengen een kwartslag zodat het snijvlak van beide strengen naar boven ligt. Wikkel de deegstrengen om elkaar heen. Geen zorgen, er zal wat rösti uit het deeg vallen, maar stop dit als de krans op de bakplaat ligt weer terug.
- Leg het deeg in een krans op de bakplaat. Laat de krans onafgedekt nogmaals 15 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor tot 180ºC.
- Bak het brood in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat de krans uit de oven afkoelen op een rooster.
- Je hele huis ruikt heerlijk naar zelfgebakken brood met deze prachtig krans.
- Tip: Snijd het brood in stukken en garneer met extra kruiden en geraspte Parmezaanse kaas.
Benodigd product
Voedingswaarden per brood
- 2150 kcal
- 59 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 333 g koolhydraten
- 62 g eiwit
- 20 g vezels
- 8,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen